Published On: Sub, ruj 30th, 2017
#3rd | By Desk

Fenomen predstava “Šmizle” obara sve rekorde u Vitezu

Ovogodišnji Dani kazališta otvoreni su na najbolji mogući način, krcatom kazališnom dvoranom i predstavom Gradskog kazališta mladih Vitez, “Šmizle”.

Fenomenalna predstava puni kazališne dvorane i oduševljava publiku gdje god se pojavi. Svojim 70. igranjem svečano je otvorila 9. dane kazališta “Vitez 2017” te oduševila više od 350 posjetitelja, kojima je kazališna dvorana u Vitezu ponovno bila pretijesna kako bi svi uspjeli sjesti.

Kvalitetna predstava

Koliko je ova predstava kvalitetna, govori činjenica da je na samom otvaranju navečer bilo šesti put da se ova predstava izvodi u Vitezu, a svaki put je bilo više od 300 posjetitelja. Organizatori kazališnih dana su Udruga mladih Enter i Gradsko kazalište mladih Vitez.

“Šmizle su jednostavno predstava koja priča o nama, našem kazalištu, obitelji i ljubavi. Predstavu sam gledao svih 70 puta i svaki put sam iznova bio oduševljen. Iskreno se nadam kako ću “Šmizle” gledati bar još toliko puta. Što se tiče naših kazališnih dana, neizmjerno sam sretan i ponosan da smo stigli do devetih po redu, a nadam se da ćemo jubilarne desete dočekati u potpuno preuređenoj dvorani, na čemu intenzivno radimo već nekoliko godina. Publika će tijekom idućih mjesec dana imati priliku pogledati petnaestak predstava, a i ovim putem im hvala što su svih ovih godina uz nas”, kazao je nakon predstave Ivan Sajević, voditelj GKM-a Vitez, prenosi vitez.info.

Druga predstava koja će biti prikazana na 9. danima kazališta “Vitez 2017” je “Tri jablana” Gradskog amaterskog kazališta Županja. Predstava “Tri jablana” GAK-a Županja bit će odigrana u kazališnoj dvorani Vitez, u subotu, 30. listopada, s početkom u 20 sati.

U drami “Tri jablana” autorica Snježana Puljić donosi vrlo emotivnu priču o majci kojoj pokojni sinovi dolaze “s onoga svijeta” i kroz taj susret ona se vraća ne samo u zajedničku prošlost, već i u trenutke njihove smrti, priopćeno je.

Najveća težina predstave je naravno na glavnoj glumici, koju igra sama autorica velikom disciplinom koja ni u jednom trenutku ne dopušta da gluma krene prema patetici. Fini prelazi od bolnog plača kamenog lica do ozarenosti kad se sjeća lijepih trenutaka publiku ne ostavljaju ravnodušnom. Prizori prošlosti, praznina u sadašnjosti, melankolična slavonska pjesma, što ju s vremena na vrijeme pjeva jedan od sinova koji je i u stvarnom životu volio pjevati, pridonosi atmosferi. U vremenu u kojem se bojimo emotivnosti, ova predstava ne srami se pokazati i ogoliti bol koja je potresna jer je izvedbeno čista, nepretenciozna i ne igra na prvu loptu.

U predstavi “Tri jablana” igraju: Snježana Puljić, Franjo Frketić, Krešo Softa, Dejan Pejić, Josip Grgić, Katarina Mićanović i Jelena Maričić.

Županja pa Konjic

Već u nedjelju, 1. listopada, s početkom u 19 sati, publiku očekuje predstava za djecu “Trnoružica i hrabri vitez”, u izvedbi Amaterskog pozorišta “Neretva” iz Konjica. Predstava za djecu “Trnoružica i hrabri vitez” Amaterskog pozorišta “Neretva” iz Konjica nastala je po dobro poznatoj bajci. Uz dozu humora, slikovito naglašava odnos prema ljubavi, obitelji, dobroti i najiskrenijim osjećajima. U predstavi igraju: Sarah Pirija, Emir Pirija, Sara Osmanović, Sanina Osmanović i dr.